пʼятниця, 09 березня 2012 15:52

Павловський розповів, як хитро влада організує "покращення"

Павловський розповів, як хитро влада організує "покращення"

Соціальна напруга в Україні зростає, тому перед президентськими виборами можливі акції на кшталт "Україна без Януковича".

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Андрій Павловський сьогодні після покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Зазначимо, що рівно 11 років тому, 9 березня 2001 року, біля Адміністрації президента відбулися зіткнення учасників акції "Україна без Кучми" з міліцією.

"Така акція можлива, але, мабуть, вона вже буде ближче до президентських виборів. Якщо ж соціально-економічна ситуація в Україні стане вже зовсім нестерпною, то це станеться і раніше. Всі бачать, що за останні два роки якість життя погіршилась. І бачать це не по казковій статистиці, а по сімейному бюджету", - сказав він.

За його словами, купівельна спроможність українців суттєво впала.

"Порівняйте ті ціни, які були на початку 2010 року, з нинішніми. Комунальні послуги зросли більш ніж у два рази. Ціни на харчі та одяг трохи менше, але все одно значно подорожчали. Навіть урядова статистика каже, що понад 60% людей витрачають 70% сімейного бюджету на найнеобхідніше. Але ж у 21 столітті жити лише харчуванням неможливо. Молодь не може ні задовольнити свої духовні потреби, ні знайти роботу. Це призводить до соціального напруження, яке рано чи пізно виллється у ті чи інші форми протесту", - наголосив політик.

Заяву президента Віктора Януковича про можливість підвищення соціальних виплат Павловський прокоментував так:

"По-перше, це ознака того, що для Партії регіонів стартувала передвиборча компанія, а кнопку "Старт" натиснув особисто Янукович, давши чергові обіцянки. По-друге, під тиском громади влада згадала, що в Україні, крім інтересів Межигір'я, є прості люди, які незадоволені, а на носі вибори, отже треба з цим щось робити. Але ж ви подивіться, що вони пропонують - копійки, замість того, що потрібно дати людям згідно з чинним законодавством. В результаті порушення закону про єдину тарифну сітку бюджетники - кваліфіковані лікарі та вчителі - недоотримують по 700-800 гривень щомісяця. І зараз влада каже, що дасть їм 100 гривень. Це не нормально. Ця чергова подачка перед виборами не вирішує проблем. Хіба трохи знизить соціальну напругу перед виборами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З "покращенням" від Януковича економіка розвалиться через півроку

"Бютівець" закликав не вірити таким обіцянкам влади.

"Люди мають зробити висновки і не куплятися в черговий раз на кілограм гречки чи яку-небудь ще подачку, як ці 100 гривень "покращення". Упродовж двох років влада не виплачувала соціальні програми у тому обсязі, у якому мала це робити за законом. За рахунок цього вони зекономили, а тепер підкинуть українцям гроші, але вже набагато менше", - підкреслив Павловський.

Нагадаємо, Янукович 7 березня на розширеному засіданні уряду заявив, що зростання економіки дає можливості для покращення соціальних стандартів в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Павловський розповів, як хитро влада організує "покращення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі