понеділок, 23 червня 2008 15:32

Пасхавер: Ющенко і Тимошенко порушують правила політичної дискусії

Суперечка між Президентом України Віктором Ющенком і Прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко була б корисною для країни, якби велася за правилами.

У цьому впевнений ректор Національної академії управління, доктор економічних наук Олександр Пасхавер.

На думку Пасхавера, суперечка у чистому вигляді між Президентом і Прем"єром відображає суперечності між радикальною і еволюційною моделлю розвитку.

"Прем"єр схильна до радикальних кроків у будь-якій дії, Президент схильний до еволюційної моделі розвитку. І якби така протидія йшла в рамках правил, то це було б дуже корисно", - відзначив він.

Пасхавер звернув увагу на те, що в рамках будь-якої влади йде безперервна дискусія, яка сама по собі не є кризою влади. "Ця дискусія повинна йти за правилами і за такими правилами, значна частина яких прихована від суспільства. Це чисто професійна дискусія", - підкреслив Пасхавер.

У нинішній ситуації, за його словами, влада не може встановити таких правил ні для внутрішніх відносин, ні для своїх відносин з суспільством. Саме у цьому, на його думку, і полягає криза, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Пасхавер: Ющенко і Тимошенко порушують правила політичної дискусії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі