вівторок, 16 жовтня 2018 11:05

Парубій про недоторканність Вілкула та Колєснікова: сьогодні - останній день

Парубій про недоторканність Вілкула та Колєснікова: сьогодні - останній день
Вілкул і Колєсніков у минулому були топ-менеджерами підприємств бізнесмена Ріната Ахметова. Фото з відкритих джерел

Сьогодні Верховна Рада розгляну подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова.

Це питання на погоджувальній раді підняв голова ВР Андрій Парубій.

"Минулого тижня комітет з питань регламенту ухвалив рішення про винесення в зал питання зняття недоторканності з Вілкула та Колєснікова. Згідно з регламентом, Верховна Рада не пізніше як через 7 днів має ці питання розглянути на своєму пленарному засіданні. Сьогодні - крайній строк. Пропоную на початку нашої роботи перейти до розгляду двох питань про зняття недоторканності", - сказав спікер.

Ідеться лише про зняття недоторканності з нардепів, дати дозвіл на арешт ГПУ не просила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не дозволила судити нардепа-"регіонала"

Олександру Вілкулу закидають, що на посаді екс-голови Дніпропетровської ОДА він підписав розпорядження, яким замінив призначення земель із сільськогосподарського на промислове. Цими діями він наніс державі шкоди на понад 5 млн грн і знищив частину землі сільськогосподарського призначення.

Дмитра Колєснікова підозрюють у зловживанні службовим становищем на посаді голови Агентства держмайна. За даними слідчих, він сприяв відчуженню приміщень державного оборонного підприємства "Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості" у Дніпрі площею 7 тис. кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Парубій про недоторканність Вілкула та Колєснікова: сьогодні - останній день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі