четвер, 30 листопада 2017 10:53

Парубій про мовну статтю: "Не будемо йти ні на які компроміси"

Парубій про мовну статтю: "Не будемо йти ні на які компроміси"
Андрій Парубій і Євген Чолій. Фото: rada.gov.ua

Україна не буде змінювати мовну статтю закону "Про освіту", однак може продовжити перехідний період деяких положень документа.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій на зустрічі з президентом Світового конгресу українців Євгеном Чолієм.

"У питаннях мови ми не будемо йти ні на які компроміси, ми будемо стояти твердо і не змінюватимемо сьому статтю закону "Про освіту". Сотні років Україна зазнавала русифікації, тому у питанні мови, питанні національної ідентичності ми не будемо йти ні на які поступки. Незнання української мови - це дискримінація українців і обмеження права на роботу, обмеження права на навчання і їхнє право мати перспективу у цій країні", - сказав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До навчання нацменшин варто використати два підходи - Гриневич

5 вересня Верховна Рада прийняла закон, який дав початок освітній реформі в Україні. У ньому визначають, що мовою викладання в усіх навчальних закладах є державна. 28 вересня Міністерство закордонних справ відправило закон "Про освіту" на експертизу до Венеціанської комісії. Поки що вона пропонує лише 1 правку до українського закону про освіту - продовжити перехідний період від 3 до 7 років.

Зараз ви читаєте новину «Парубій про мовну статтю: "Не будемо йти ні на які компроміси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі