пʼятниця, 04 березня 2011 18:31

Парубій не виключає свого ув'язнення в СІЗО

Парубій не виключає свого ув'язнення в СІЗО

Народний депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Андрій Парубій вважає, що з нього можуть зняти депутатську недоторканність і посадити до Лук'янівського СІЗО.

Зокрема, у коментарі Gazeta.ua парламентарій сказав: "Я думаю, що це (скасування недоторканності - ред.) цілком реально. І допити, на які мене викликали, - це подальша підготовка Генпрокуратури до подання щодо зняття з мене депутатської недоторканності".

На думку Парубія, основна причина такого переслідування - політична.

Він також не виключив розвиток подій, що в разі зняття з нього депутатської недоторканості його можуть посадити за ґрати.

"Я думаю, що є усі підстави думати, що слідство може прийняти рішення про застосування по відношенню до мене запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Висока ймовірність цього є", - додав "нунсівець".

Водночас, на питання, чи набереться необхідна кількість голосів у Верховній Раді для зняття з нього депутатської недоторканості, Парубій зазначив, що його фракція точно не підтримає цю ініціативу.

"Мені важко відповідати на це запитання. Моя фракція, очевидно, голосувати не буде. Напевно, депутати з фракцій Партії регіонів, комуністів та Блоку Литвина можуть більш детально відповісти на це питання", - резюмував опозиціонер.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради від "Народної самооборони" Юрій Гримчак, коментуючи інформацію про нове подання Генпрокуратури до парламенту про позбавлення його та депутата Андрія Парубія депутатської недоторканності, заявив, що влада мститься депутатам-опозиціонерам за їхню активну громадську та політичну діяльність. Він також не виключає, що його та Парубія можуть позбавити депутатської недоторканності і посадити до Лук'янівського СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Парубій не виключає свого ув'язнення в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі