Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 18:43

Парубій не відпускав Савченко у Європу

Парубій не відпускав Савченко у Європу
Голова Верховної ради Андрій Парубій не підписував документів про відрядження Надії Савечнко до Європи. Фото: aif.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій не підписував документи про закордонне відрядження Надії Савченко. Про це повідомляє Українська правда.

"Надія Савченко не зверталася від початку 2018 року до Андрія Парубія з проханням відправити її у закордонні відрядження до Європейського парламенту у Страсбурзі . Розпорядження про відрядження голова ВР не підписував" - сказав його речник Андрій Ковальов.

Однак на сторінці у Facebook сестра Надії Савченко, Віра написала, що нардеп подала заяву про відрядження тиждень тому.
"Сестра поїхала на парламентську сесію ЄС з питання політв'язнів, яка розпочнеться сьогодні о 18:00. Завтра там робочий день і ряд зустрічей. У вівторок вона ще буде в Європі", - сказала Віра Савченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко з-за кордону звернулася до Грицака

Вона додала, що нардеп повідомила апарат ВР заздалегідь. З "усіма очільниками" Савченко поговорить як тільки повернеться.

Раніше ЗМІ повідомили, що Надію Савченко викликали до Служби безпеки України у справі Володимира Рубана. Сама народний депутат сказала, що дізналась про виклик вже закордоном. Але приїхати не зможе через конференцію у Стразбурзі.

12 березня СБУ передала повістку на допит позафракційного депутата Надії Савченко у Верховну Раду. Хочуть з`ясувати обставини вчинення кримінального правпорушення Володимира Рубана та встановити причетних осіб. На момент передачі листа Савченко вже знаходилась на засіданні ПАРЄ.

Зараз ви читаєте новину «Парубій не відпускав Савченко у Європу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути