четвер, 20 грудня 2007 14:03

Партії регіонів радять навчиться працювати в опозиції

Експерти агентства моделювання ситуацій рекомендують депутатам Верховної Ради від фракції Партії регіонів навчитися працювати в опозиції.

Про це сказано в повідомленні АМС.

"Регіонали повинні усвідомити ситуацію, у якій опинилися, і серйозно вивчити практику перебування в опозиції як у Європі, так і їхніх нинішніх опонентів, які змогли у свій час довести, що тимчасове перебування не у влади є лише етапом до її отримання", - уважає директор АМС Віталій Балу.

Експерт розкритикував поведінку членів фракції ПР на засіданні Ради 19 грудня.

"Учорашня поведінка регіоналів у парламенті є звичайним "кидком" своїх колег по Верховній Раді й більше вписується в стереотипи поводження бізнес-еліти, яка зароджується, у 90-х роках, ніж у норми сучасного парламентаризму початку 21 століття", - зазначає експерт.

Балу вважає, що поводження ПР у цей день стало свідченням того, що фракція не витримала перше випробування опозицією.

На думку експерта, ПР варто особливу увагу приділити розробці інструментарію політичної комунікації в парламенті.

19 грудня голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликав лідерів парламентських фракцій дотримуватися при голосуванні в залі тих домовленостей, які досягаються на засіданнях погоджувальної ради.

Зокрема спікер розкритикував фракції Партії регіонів і Комуністичної партії за те, що вони, незважаючи на досягнуті домовленості провести наступне засідання Ради після реєстрації Центральною виборчою комісією депутатів від блоків Юліи Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона", не підтримали таке рішення під час голосування в залі, пишуть Українські новини.

ПР заявила про свою опозиційність після призначення прем"єр-міністром Юлії Тимошенко, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Партії регіонів радять навчиться працювати в опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі