вівторок, 01 травня 2018 19:48

Партія Саакашвілі може залишитися на папері

Партія Саакашвілі може залишитися на папері
"Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі ризикує залишитися партією на папері - ЗМІ. Фото: УНІАН

"Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі ризикує залишитися партією на папері. Які і більшість із майже 340 зареєстрованих політичних сил в Україні, які не мають ані продуманої програми, ані стратегії, тим більше розвинутої структури. Адже створювалися під окремого політика.

Про це йдеться у сюжеті Deutsche Welle

"Доки на чолі партії ця харизматична особистість, все може йти добре. Але щойно такий лідер зникає, його не видно, він втрачає популярність - сиплеться уся партія. Вся структура разом із ним", - каже директор представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні Марсель Ретіґ.

Партія ще далеко від фіаско, вважають її керівники.

Одна з чотирьох керівників "Руху нових сил" Ольга Галабала демонструє статистику популярності сторінок партії у соцмережах. Стверджує, що після депортації Саакашвілі прихильників стало дещо більше - майже 1,5 млн людей.

Проте у реальному світі, на вулицях Києва у потенціал партії колишнього президента Грузії вірять геть не усі.

"Та це взагалі не партія. Це якась авантюра", - каже одна з перехожих.

"Тільки одна назва залишилася. Більше нічого", - говорить чоловік.

Перший після двомісячної перерви флеш-моб за відставку президента Петра Порошенка відвідали щонайбільше 200 прихильників. Ще півтора місяці тому акції протесту на чолі із Саакашвілі збирали кілька тисяч людей на вулицях столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі різко відповів на заяву Порошенка

Міхеіла Саакашвілі позбавили українського громадянства в кінці липня 2017-го, коли він був за межами України. Він повернувся 10 вересня. В'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону дістався автобусом і незаконно перетнув його разом з 60 особами. Деякі з них застосовували силу до прикордонників.

Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині українського кордону і зобов'язав заплатити штраф.

12 лютого Саакашвілі затримали у ресторані Києва. Українські правоохоронці висунули екс-президенту Грузії екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі звинувачення, що він отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на організацію протестних акцій в Україні.

Пізніше Саакашвілі депортували до Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Партія Саакашвілі може залишитися на папері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі