понеділок, 18 лютого 2008 08:15

Партія регіонів, НУ-НС і Блок Литвина можуть створити нову коаліцію

Партія регіонів, НУ-НС і Блок Литвина можуть створити нову коаліцію
Народний депутат від Блоку Литвина Михайло Сирота не виключає, що коаліція може змінити свій формат.Про це він заявив в інтерв"ю радіо "Свобода".

"Це може бути абсолютно реальним процесом. Адже, дивіться: де-юре ми маємо парламентську більшість і парламентську урядову коаліцію, але де-факто, ми маємо величезну напругу всередині цієї коаліції, яка чітко пов"язана з президентськими виборами, що наближаються, оскільки Юлія Тимошенко і Віктор Ющенко позиціонуються на майбутніх виборах як основні претенденти. І на останньому сесійному засіданні ефективного парламенту ми бачили, що за ключовими питаннями солідарних голосувань БЮТ і НУ-НС не було, вони голосували зовсім по-різному, і не тільки за законопроект, пов"язаним з державними закупівлями, а й за змінами до кодексу, теж у них була діаметрально протилежна позиція. Але за всіма цими питаннями була абсолютно однакова позиція Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів і комуністів", - сказав він.

Сирота пояснив, що "ми бачимо вже переформатування коаліції Блоку Юлії Тимошенко, Партії регіонів і комуністів", додавши, що це "не образа, а констатація факту за результатами голосування".

"Якщо вже говорити про будь-які можливості, то ще є одна теоретична можливість такої коаліції – це Партія регіонів, НУ-НС і, можливо, Блок Литвина. Ось весь той спектр невеликий, який має сьогодні український парламент щодо формування більшостей", - сказав Сирота, повідомляє "1+1".

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів, НУ-НС і Блок Литвина можуть створити нову коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі