субота, 11 травня 2013 05:43

Партія нардепа Кириленка висунула на виборах мера Василькова підсудного "терориста"

Партія нардепа Кириленка висунула на виборах мера Василькова підсудного "терориста"
Ігор Мосійчук. Фото: www.bilozerska.info

Одного із ув'язнених "васильківських терористів", депутата Васильківської міської ради Ігора Мосійчука зареєстровано кандидатом в мери Василькова.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, 9 травня Васильківська міська виборча комісія зареєструвала Мосійчука кандидатом на посаду міського голови м. Василькова Київської області.

Політик балотується від політичної партії "За Україну!", яку очолює народний депутат фракції ВО "Батьківщина" В'ячеслав Кириленко.

"Соціал-національна асамблея (СНА) та Васильківська міська організація партії "За Україну!" висловлюють подяку членам міської виборчої комісії за мужній крок по реєстрації кандидата–політв'язня", - заявили активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Васильківські терористи" звинуватили Сабова у зв'язках з Колесніченком

Водночас вони зауважили, що багато хто з членів комісії "піддавався тиску сторонніх сил", які нібито намагалися у будь-який спосіб не допустити реєстрацію Мосійчука.

СНА також закликала всіх кандидатів на посаду Васильківського міського голови до чесної та прозорої боротьби.

"Виключне право обирати міського голову має не зграйка політтехнологів та авантюристів, а територіальна громада м. Василькова. Княжому місту – українського мера!" - підсумували громадські діячі.

Нагадаємо, 26 серпня 2011 року Солом'янський райсуд Києва заарештував депутатів Васильківської міськради Сергія Бевза та Ігоря Мосійчука, а також активіста Володимира Шпару, яких звинуватили у підготовці теракту, який нібито полягав у підриві пам'ятника Леніну в місті Бориспіль. З тих пір всі троє перебувають за ґратами, й над ними триває суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скарга "васильківського терориста" дійшла до Європейського суду

Водночас, як пояснив Мосійчук, справжньою причиною порушення кримінальної справи проти нього та його колег стала їхня активна діяльність як депутатів Васильківської міської ради, де вони "боролись проти поширення наркотиків в місті, чорного рієлторства, незаконного грального бізнесу, земельних афер тощо".

Слід також зазначити, що партія "УДАР" Віталія Кличка, ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" звернулися до міжнародної спільноти з проханням звернути увагу на ситуацію з виборами у Василькові Київської області та відправити туди своїх спостерігачів для контролю за виборчим процесом.

Раніше висунутий цима трьома політсилами Сергій Сабов отримав відмову в реєстрації кандидатом у мери Василькова.

Верховна Рада призначила вибори мера Василькова на 2 червня.

Зараз ви читаєте новину «Партія нардепа Кириленка висунула на виборах мера Василькова підсудного "терориста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі