вівторок, 26 березня 2019 18:29

Партія Гриценка приховала, де взяла понад 20 млн грн - "Чесно"

Партія Гриценка приховала, де взяла понад 20 млн грн - "Чесно"
У партії Анатолія Гриценка не показали, звідки взяли десятки мільйонів гривень.

Партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка у звітах за четвертий квартал 2018 року не вказала, від кого отримала внески й на яку суму. Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Згідно із законом, звіти партій повинні містити детальні дані про кожен внесок та про видатки, які теж відсутні у фінзвіті партії.

У звіті лише вказано, що протягом четвертого кварталу загальний бюджет становив 23,8 млн грн. Фізичні особи сплатили партії 972,8 тис. грн, а юридичні – 22,8 млн грн.

Таким чином, внески на користь "Громадянської позиції" були в 10 разів більшими, ніж за попередні 2,5 роки.

У звіті також відсутня інформація про платежі з рахунків партії. Вказано лише, що на рахунки фізичних осіб політсила перерахувала 3,2 млн грн, на рахунки юросіб – 18,3 млн.

"Можемо лише здогадуватися, що частину цих грошей витратили на розміщення зовнішньої реклами в жовтні-грудні 2018 року", – кажуть у "Чесно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У прокуратурі повідомили про "улов" перед виборами

Активісти кажуть, що просили Нацагентство з питань запобігання корупції надати копію оригіналу звіту з даними про внески і видатки. У відповідь агентство повідомило, що в оригіналі цієї інформації немає.

Також "Чесно" зверталось до "Громадянської позиції" із проханням прокоментувати ситуацію й надати фінансовий звіт, однак партія проігнорувала запит.

За підрахунками активістів, Гриценко від дня реєстрації в ЦВК до 17 березня витратив на телерекламу 36,5 млн грн.

НАЗК знайшло порушення у фінансуванні виборчого фонду кандидата у президенти Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Партія Гриценка приховала, де взяла понад 20 млн грн - "Чесно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі