субота, 29 листопада 2014 21:53

Партія Гриценка обере нових лідерів і перейменується
5

29 листопада об 11 год. у холі столичного "Президент готелю" збираються партійці "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка. Їх 157. Проводять партійний з'їзд. На ньому мають переобрати нового лідера. Обговорити причини поразки на парламентських виборах. Також майбутнє партії. 

- Рассчитывали, что наберем десять процентов, а получили три, – палять біля входу конференц-зали двоє чоловіків.

У холі готелю фуршет. Посеред коридору поставили три столи. Делегатів пригощають кавою, бутербродами з ковбасою, на столах нарізані фрукти – яблука, ананаси, виноград.

Об 11.30 усі проходять до зали, розсідаються. За столом по центру сидить Анатолій Гриценко. Він засмаг. Кажуть, що після виборів відпочивав у Єгипті.

- Ми не брали гроші в олігархів, – каже він про програш на виборах. – Складаю з себе повноваження лідера. Працюватиму членом ради.

Партійці пропонують обрати трьох співголів партії. З назву партії вирішують забрати "Анатолій Гриценко".

- Через рік можна буде переобрати нового лідера партії, – шепче у залі чоловік в окулярах іншому.

- Уход с партии Гриценка ничего не решит, – махає рукою худощавий чоловік. – Без денег победить на местных выборах шансов нет. Округа уже "прикормлены".

До трибуни з мікрофоном виходить колишній нардеп Тарас Стецьків:

- Якщо ми хочемо лишитись в політиці, то повинні здійснити радикальний прорив. Головна причина поразки – це занадто критична позиція перед виборами. 80 відсотків інформації, яка йшла від нас під час виборчої кампанії – це була критика нинішньої влади. Саме це не сприйняв виборець. Усі хотіли об'єднання. 

За ним до трибуни виходить Ганна Тарасова з Харкова. Вона у жовтій кофті, на плечах блакитна накидка.

- Яценюк був десь отам, - показує на підлогу, - А тепер де? Так буде і з Гриценком. Зараз багато уваги приділяють військовій темі. Нас критикують: не видно, що Гриценко приймав участь в АТО. Тому в мене пропозиція: може почати збирати гроші військовим?

У залі делегати починають це обговорювати між собою. За хвилину знову тиша.

- Ще у керівництві партії повинні бути порядні люди, щоб було менше компроматів, - додає вона. 

У залі сміються, починають аплодувати.

- Це вас підтримують, - каже Гриценко. Тарасова говорить ще 15 хвилин. У першому ряду лисий чоловік махає зошитом. Йому стає душно.

- Регламент! - викрикують декілька разів їй.

До трибуни виходить вусатий Юліан Кургузов з Дніпропетровська. Декілька хвилин мовчить.

- Год назад студенты вышли на Майдан против режима. Где была наша партия?, – каже він. – У нас нет активных граждан. У нас законсервированное общество. Мы говорили за партии-фейки. Состоялись ли мы? Мы проиграли заслуженно.

- Откуда он взялся?, - зітхає чоловік, рукою хапається на чоло.

- В Киеве никто не знает, что происходить в регионах, - продовжує Кургузов. - Ухватились за кресла, и не о каких реформах не идет речь. Месяц за месяцем чего ждем? Пока опять студенты выйдут на Майдан?

- Не треба говорити, що тупі кієвляни дорвались до корита, - каже йому Гриценко. – Хочу нагадати, що у кріслах представників "Громадянської позиції" немає. Канівець (Олег Канівець заступник голови партії – Gazeta.ua) в боргах після виборів. Винен мільйон.

У залі огрядний чоловік опускає голову на бильце стільця. Лежить так з 20 хв. Чутно храп.

Гриценко пропонує проголосувати за те, щоб генерал-лейтенант Микола Нещадим тимчасово виконував обов'язки голови партії. Він був заступником міністра оборони у 2005–2007 років, коли Гриценко керував відомством. "За" голосує 116 делегатів, проти 13, утримується 28.

З'їзд завершується. Наступного разу вирішують зібратися до 15-го лютого. Партійці їдуть пити каву. Деякі розходяться по домівках.

- У нас страна так быстро меняется, что неизвестно где через месяц будут порошенки и яценюки. Надо собираться чаще, - каже чоловік іншому біля гардеробу. В цей час вдягає пальто. Виходять з готелю.

Зараз ви читаєте новину «Партія Гриценка обере нових лідерів і перейменується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі