середа, 03 листопада 2010 15:31

Пародію на Януковича зробили через невдоволення Росії його політикою?

Пародію на Януковича зробили через невдоволення Росії його політикою?

Ролик про "Віктора Всемогутнього" створили через невдоволення Росії політикою президента України Віктора Януковича.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав соціальний психолог Олег Покальчук.

Те, що ICTV вирізав це відео з комедійного шоу "Велика різниця", він назвав обґрунтованим рішенням українського каналу.

"На пострадянському просторі всі явища такого роду дуже знакові. І мають більшу психологічну навантаженість, ніж у Європі. Бо наша традиція передбачає сильний ідеологічний складник. І цілком очевидно, що цей ролик з'явився через незадоволення Росії економічною політикою Януковича. Вони страшенно розчаровані, що він чомусь не віддає їм усе за безплатно", - розповів Покальчук.

Разом з тим, за його словами, це входить до тренду антилукашенківської політики.

"Білорусь теж зараз дуже дратує Москву. Причому, обидва президенти з симпатією ставляться до російської культури, але абсолютно не розуміють, чому вони задарма мають віддавати Росії активи своїх народів", - зазначив психолог.

Покальчук вважає, що на ICTV вчинили правильно, не пустивши ролик в ефір.

"Щодо емоційної реакції, думаю, що вирізка в українській версії - правильна. Коли трапилась історія з вінком, то це була, так би мовити, внутрішня цензура. Я сам виступав тоді категорично проти неї. Але це була наша внутрішня справа. Президента ми можемо лаяти або хвалити - але це в нас тут. Коли, натомість, це роблять іноземці - то, може, я недемократичний, але солідарний з тими людьми, які це вирізали. Тим більше, що характер цього ролика - це глузування невідомо з чого", - обурився він.

На думку психолога, якби глузували з особистого характеру, мовних неоковирностей, літератури тощо, то це б трималося купи і хоч би мало певний сенс.

"А це знущання на рівному місці - бо ось, мовляв, він нам не подобається. Ну, не подобається їм - це справа смаку, це не обговорюється навіть. У російській трансляції цей ролик з'явився в період виборчої кампанії. Очевидна річ, він був антипрезидентський. В Україні чи не весь Південь і Схід дивляться російське телебачення. Зрозуміло, що це бачили", - сказав Покальчук.

Він переконаний, що це сигнал українському виборцю, що Росія розлюбила Януковича.

"Але ж Лукашенку така пропаганда у своїй країні пішла лише на користь. І Януковичу теж. В Інтернеті вже це всі обговорюють і люди, які навіть не люблять Януковича, чітко кажуть - це наш президент, нам його і лаяти. А не їм. Тут ми будемо заступатися. Як завжди, будь-які наїзди з російського боку лише об'єднують українське суспільство", - додав психолог.

Як відомо, на російському Першому каналі в розважальній програмі "Велика різниця" показали сюжет, де Віктора Януковича представляють у ролі "Віктора Всемогутнього" та глузують з його президентських повноважень. В Україні цей випуск програми вийшов 30 жовтня, але ролик з Януковичем вирізали. Відео було пародією на фільм "Брюс Всемогутній", головну роль у якому зіграв Джим Керрі.

Зараз ви читаєте новину «Пародію на Януковича зробили через невдоволення Росії його політикою?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі