пʼятниця, 13 квітня 2007 15:13

Парламент Грузії створив тимчасовий уряд у Південній Осетії

Грузинський парламент у третьому остаточному читанні прийняв законопроект про створення тимчасової адміністрації на території невизнаної республіки Південна Осетія, повідомляє ІА "Новости-Грузия".

Як випливає з документа, "до повного відновлення юрисдикції Грузії" у цьому регіоні представляти державну владу можуть "місцеві політичні сили і представники місцевої громадськості", з якими президент Грузії укладе відповідну угоду.

Раніше представники грузинського керівництва відзначали, що головою "адміністративно-територіальної одиниці", можливо, стане "альтернативний" президент Південної Осетії Дмитро Санакоєв, який представляє грузинське населення регіону і заявляє про готовність вести переговори з Тбілісі.

З пропозицією сформувати в Південній Осетії "тимчасові адміністративні одиниці" наприкінці березня виступив президент Грузії Михайло Саакашвілі. За його словами, їх створення стане частиною переговорного процесу щодо визначення статусу регіону.

Де-факто власті Південної Осетії розцінили цю пропозицію як провокацію. Заступник міністра закордонних справ невизнаної республіки Алан Плієв, якого цитує південноосетинський Комітет з інформації і друку, заявив, що "тимчасова адміністрація" представлятиме тільки кілька сіл з грузинським населенням, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Грузії створив тимчасовий уряд у Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі