понеділок, 09 квітня 2007 13:11

Парламент готує відставку Гриценка

Парламент готує відставку Гриценка

Парламент ініціює відставку Міністра оборони Анатолія Гриценка і керівництва СБУ. Відповідну пропозицію внесли народні депутати - члени коаліції в ході позачергового засідання парламенту.

Лідер фракції СПУ Іван Бокій запропонував народним депутатам сьогодні, 9 квітня, в ході засідання розглянути питання про відставку керівництва Міністерства оборони і СБУ, "для того, щоб нагадати їм, хто вони є, що вони давали присягу українському народу, а не президентові".

Бокій також заявив, що сьогодні секретаріат президента спільно з СБУ і Міноборони готує антидержавний переворот. У зв"язку з цим, за його словами, парламент повинен прийняти звернення до українського народу, в якому має розповісти про плани президента.

Пропозицію про відставку міністра оборони підтримав і лідер КПУ Петро Симоненко. Він заявив, що вважає неприпустимою заяву Міністра оборони про те, що він виконуватиме лише укази президента.

За словами Симоненко, сьогодні президент є "джерелом напруженості в суспільстві і підштовхує країну до громадського протистояння". Лідер КПУ запропонував народним депутатам прийняти звернення до уряду з тим, щоб він вніс пропозицію парламенту про звільнення від виконання обов"язків міністра оборони.

Симоненко також запропонував парламенту ухвалити рішення про посилену охорону об"єктів життєзабезпечення країни.

Лідер КПУ, крім того, підтримує ідею створення слідчої комісії парламенту по розслідуванню незаконної діяльності СБУ.


За матеріалами: УНИАН, РБК

Зараз ви читаєте новину «Парламент готує відставку Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі