середа, 25 січня 2012 20:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ПАРЄ попросить Януковича амністувати Тимошенко і Луценка - джерело

ПАРЄ попросить Януковича амністувати Тимошенко і Луценка - джерело

ПАРЄ може зажадати від Віктора Януковича амністувати Юлію Тимошенко та Юрія Луценка і дозволити їм брати участь у парламентських виборах 2012 року. Про це повідомляє кореспондент "Української правди" з посиланням на джерела в Парламентській асамблеї Ради Європи зі Страсбурга, де проходить зимова сесія ПАРЄ.

За інформацією видання, в ході слухань з українського питання в четвер на голосування буде поставлена поправка співдоповідачок ПАРЄ по Україні, в якій говориться: "Асамблея звертається до президента України розглянути всі правові інструменти, наявні в його розпорядженні, щоб звільнити колишніх членів уряду і дати їм можливість конкурувати на майбутніх парламентських виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАРЄ вимагатиме від України позбутись нікудишніх судів та звільнити Луценка й Іващенка

"The Assembly asks the President of Ukraine to consider all legal means available to him to release former government members and to allow them to compete in the upcoming parliamentary elections".

Усього за інформацією видання до зали буде винесено 15 поправок до резолюції.

Як відомо, загальні положення про амністію в Україні регламентуються законом "Про застосування амністії в Україні", і конкретизуються в спеціальних законах, які приймаються як правило не частіше одного разу на рік.

У 2011 році Верховна Рада прийняла, а Янукович підписав закон "Про амністію в 2011 році".

Зараз ви читаєте новину «ПАРЄ попросить Януковича амністувати Тимошенко і Луценка - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі