вівторок, 19 квітня 2011 08:09

Папієв: "Побиття рибалок на Буковині - це маніпуляція БЮТ"

Папієв: "Побиття рибалок на Буковині - це маніпуляція БЮТ"

Заява партії "Батьківщина" про побиття рибалок на Буковині є інформаційною маніпуляцією для відвернення уваги суспільства від факту затримання "бютівського" активіста, голови одного з чернівецьких ринків за отримання хабара.

Про це заявив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Як тільки з'явилась інформація в інтернет-виданнях про нібито побиття місцевих жителів під час рибної ловлі у місті Заставна, я звернувся до прокурора Чернівецької області і начальника управління МВС України в області із заявою про необхідність детальної перевірки з урахуванням того, що в цій інформації названо прізвище керівника місцевої державної адміністрації", - зазначив він.

Папієв порадив журналістам перевіряти інформацію перед оприлюдненням, тому що, за його словами, голова райдержадміністрації Михайло Бойчук не є депутатом обласної ради, як зазначалось у ЗМІ, а є депутатом районної ради.

"Він також не є членом Партії регіонів. Як бачите, забагато помилок та неточностей", - підкреслив глава ОДА.

Крім того, як говорить Папієв, директор товариства "Блакитна нива" В.В. Пеліховський подав заяву, в якій він зазначив, що згаданий у публікації ставок не є придатним для ловлі риби, а подій, які описуються в деяких ЗМІ, на ставку не було.

"Треба звернути увагу на те, як швидко пішла ця інформація від "Батьківщини". Кому-кому, а "Батьківщині" найперше треба було б розібратися зі своїм депутатом, щодо котрого зараз триває судовий процес через обвинувачення у вбивстві людини в Кіровоградській області", - нагадав губернатор про Лозінського.

"Дуже організовано вийшла ця провокація, зважаючи на те, що в Чернівцях у суботу на хабарі $250 тисяч було затримано директора комунального підприємства "Калинівський ринок" І. Ринжука. Це людина з найближчого оточення колишнього міського голови, якого міська рада відправила у відставку, а "Батьківщина" не підтримала його відставку. Голову ринку затримано за хабар, а інформація про постраждалих людей з'явилась чомусь не в суботу, а в понеділок. Тому тут може бути застосована представниками опозиції технологія переключення уваги суспільства на інший інформаційний потік", - пояснив Папієв і висловив подив, чому бійка сталася в суботу, а потерпілі до правоохоронних органів звернулися з заявою тільки у понеділок.

Глава ОДА наголосив, що вимагає проведення неупередженого розслідування інциденту. Він наголосив, що якщо підтвердиться правдивість інформації щодо причетності до нього голови райадміністрації, ця людина має понести найсуворішу відповідальність.

Раніше повідомлялося, що у місті Заставна Чернівецької області кілька озброєних чоловіків жорстоко побили, а потім катували чотирьох рибалок. Усе це відбувалось у присутності голови Застявнянської РДА Михайла Бойчука.

Зараз ви читаєте новину «Папієв: "Побиття рибалок на Буковині - це маніпуляція БЮТ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі