понеділок, 01 жовтня 2012 17:10

ОВК 200-го виборчого округу знову опинилась у центрі скандалу

Сьогодні вранці в Умані опозиційні політичні партії, представники Єдиного Центру, а також деякі кандидати у народні депутати блокували роботу окружної виборчої комісії. Як нам стало відомо, один з кандидатів у нардепи силоміць вдерся до приміщення ОВК, порушуючи громадський спокій та вимагаючи вилучення якихось документів. На місце пригоди були викликані представники міліції, які і склали протокол.

Невдоволені представники повністю блокували роботу членів ОВК нібито через прийняття неправомірної постанови за №13 від 30.06.12р.

30 вересня 2012 року окружна виборча комісія ОВО№200 своєю постановою від 30.09.12р. за №13 внесла зміни, до постанови №10 від 26.09.12 р. "Про утворення дільничних виборчих комісій та розподіл керівних посад у ДВК". З огляду на те, постанова від 26.09.12р. мала суттєві порушення, а саме не були дотримані представницькі квоти членів комісій від суб'єктів виборчого процесу, а також вищезазначена постанова не була оприлюднена у ЗМІ та не була надіслана до Центральної виборчої комісії, вона не могла набути чинності, що у свою чергу ставило під загрозу подальших хід виборчого процесу.

Аби уникнути зриву виборчого процесу, ОКВ у неділю, 30.09.12р., на своєму засіданні приймає рішення про внесення зміни до постанови №10 від 26.0912 "Про утворення дільничних виборчих комісій та розподіл керівних посад у ДВК", та постановою за №13 утворює ДВК та розподіляє керівні посади у дільничних виборчих комісіях у відповідності із вимогами чинного законодавства.

Зараз ви читаєте новину «ОВК 200-го виборчого округу знову опинилась у центрі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі