вівторок, 19 листопада 2019 18:22

Особливий статус означатиме поступки для тих, хто вбиває українців - Тягнибок

Особливий статус означатиме поступки для тих, хто вбиває українців - Тягнибок
Олег Тягнибок закликав президента Володимира Зеленського не ухвалювати закон про особливий статус Донбасу. Фото: Анатолій Гаєвський

Особливий статус для Донбасу не принесе користі. Він непоправно зашкодить Україні. Бо означатиме, що кожен, хто зі зброєю виступить проти неї, хто вбиватиме наших громадян, отримає "особливий статус".

Про це написав лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок у блозі на "Українській правді". Звернувся до президента і спікера з вимогою не ухвалювати жодного особливого статусу для Донбасу.

"Спершу, тільки заради того, щоб зустрітись із Путіним, президент Зеленський піддається на його шантаж і в односторонньому порядку відводить українські війська із позицій. І байдуже, що наражає на небезпеку величезну кількість проукраїнського населення Донбасу. Тепер, вочевидь, з тією самою метою, голова парламенту Разумков обіцяє ухвалити новий закон про особливий статус Донбасу до кінця цього року. Більш, ніж упевнений: зараз "слуги народу" візьмуться вигадувати "аргументацію" для оцих рішень. Розповідатимуть слізні історії про звільнення полонених і повернення захоплених кораблів, як ознаки того, що поступатися московитам треба. А найцинічніше – що впарюватимуть фактичну капітуляцію як довгоочікуваний мир, якого ми з вами так хочемо", - написав Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок – владі: Земля, яку ви жадаєте розпродати, горітиме у вас під ногами

Політик нагадав, як президент обіцяв ухвалювати цей закон. Процитував слова Зеленського: "Чи будемо ми його самі розробляти і швидко приймати? Ні. Ми напишемо його у співпраці й публічному обговоренні з усім українським суспільством, не перетнувши жодної червоної лінії".

І тепер читаю, що каже спікер: над законом почнуть працювати після зустрічі в нормандському форматі – після 9 грудня. А нічого, що між цією датою й останнім засіданням ВРУ 20 грудня всього 11 календарних днів? Можу тільки уявити, що понаписують ці любителі маріхуани і повій. А, може, й не планують нічого писати? Може, текст законопроекту їм вже передали з Кремля? Чи не тому московити закликають Україну у ТКГ продовжити дію старого закону, ще й закріпити його в Конституції" - розмірковує Олег Тягнибок.

Ляпнув, обіцяв референдум, тоді зробив, як хотів, а про народ і не згадує? Ні, так не буде

Він звернувся до глави держави і голови Верховної Ради:

"То це як розуміти? Як і ринок землі? Ляпнув, обіцяв референдум, тоді зробив, як хотів, а про народ і не згадує? Ні, так не буде. Звертаюся офіційно. Пане президенте і пане спікере! На останніх виборах до парламенту за ВО "Свобода" проголосували 315 568 українців. Тож від їхнього імені, керуючись їхніми інтересами заявляю: ми категорично проти будь-якого особливого статусу для Донбасу! Бо це не лише не принесе користі, це непоправно зашкодить нашій країні. Це означатиме, що кожен, хто зі зброєю в руках виступить проти України, кожен, хто вбиватиме наших громадян, отримає "особливий статус".

Нагадую також: нашу позицію через відповідні ухвали своїх представників – депутатів обласних, міських і районних рад підтримали мільйони українців в усіх регіонах України.

Беріть до уваги, доки ще маєте такий шанс", - написав лідер ВО "Свобода".

Новий проект закону про особливий статус Донбасу розроблятимуть у грудні, коли президент повернеться з нормандської зустрічі, заявив спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков. Документ враховуватиме домовленості, котрі будуть досягнуті на цьому саміті. Спікер не вважає проблемою невеликий проміжок часу між проведенням 9 грудня зустрічі лідерів нормандської четвірки та останнім у році засіданням парламенту 20 грудня – 11 календарних днів. Разумков пояснив, що Рада вже показала, що вміє працювати в прискореному режимі.

Зараз ви читаєте новину «Особливий статус означатиме поступки для тих, хто вбиває українців - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі