вівторок, 05 грудня 2023 01:30

Орбан написав листа в ЄС з закликом не приймати Україну і не допомагати їй - ЗМІ

Орбан написав листа в ЄС з закликом не приймати Україну і не допомагати їй - ЗМІ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре закликав ЄС не приймати Україну. Фото: Українська правда

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан написав листа до президента Європейської ради Шарля Мішеля.

Він закликав не виносити на порядок денний саміту ЄС 14-15 грудня рішення про макрофінансову допомогу Україні й переговори про її вступ до ЄС, повідомило "Радіо Свобода", у розпорядженні якого опинилася копія документа.

У ньому Орбан також критикує рекомендацію Єврокомісії розпочати переговори щодо вступу з Україною, називаючи її "кінцем політики ЄС щодо розширення як об'єктивного інструменту, що базується на цінностях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єврокомісії відповіли на заяву Орбана про вступ України до ЄС

Він також вважає, що дискусії навколо бюджету ЄС надто зосереджені на "необґрунтованій, незбалансованій і нереалістичній пропозиції Єврокомісії" надати Україні €50 млрд макрофінансової допомоги у вигляді кредитів і грантів на наступні чотири роки. Він закликає формувати новий підхід, ґрунтуючись на "політичних й фінансових реаліях у країнах-членах", що потребує "додаткових зусиль і часу".

"З усією повагою закликаю вас не пропонувати Європейській раді приймати рішення з цих питань у грудні, оскільки очевидна нестача консенсусу неминуче призведе до провалу. Європейська рада повинна уникнути цього контрпродуктивного сценарію для збереження єдності, яка є нашим найважливішим активом", - заявляє Орбан.

Уряд проросійського прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана погрожує накласти вето на початок переговорів з Україною про вступ до Європейського Союзу.

Причиною, чому Угорщина хоче блокувати шлях України до ЄС є нібито "порушення прав угорської меншини".

Зараз ви читаєте новину «Орбан написав листа в ЄС з закликом не приймати Україну і не допомагати їй - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі