субота, 14 квітня 2007 18:51

Оппозиціонера-вигнанця обрали лідером партії в Азербайджані

Екс-спікера (1993-1996 рр.) парламенту Азербайджану Расула Гулієва, який з 1996 року у вигнанні в США, в суботу обрали лідером опозиційної партії "Відкрите суспільство".

- Делегати з"їзду одноголосно проголосували за обрання Расула Гулієва лідером партії, - повідомив глава оргкомітету по підготовці з"їзду Акиф Шахбазов.

За його словами, делегати з"їзду спершу схвалили пропозицію Гулієва про перейменування Демократичної партії Азербайджану в партію "Відкрите суспільство".

Крім того, делегати з"їзду ухвалили рішення про обрання самого Шахбазова головою партії.

ДПА заснували 2 січня 1991 року. Расула Гулієва вибрали співголовою ДПА 28 листопада 1998 року, а головою партії 23 квітня 2005 року. У ДПА після минулих в 2005 році парламентських виборів в Азербайджані були розбіжності, що привели на початку 2007 року до розколу партії на дві частини, які відповідно очолили Гулієв і перший заступник голови ДПА Сардар Джалалоглу.

Верховний Суд Азербайджану у вересні 2000 року висунув проти Гулієва звинувачення у незаконній переправці в порти Севастополя і Туапсе близько 185 млн літрів нафтопродуктів на суму $30 млн, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Оппозиціонера-вигнанця обрали лідером партії в Азербайджані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі