четвер, 20 січня 2011 22:53

Опозиції потрібно об'єднуватися навколо засад, а не осіб - політолог

Опозиції потрібно об'єднуватися навколо засад, а не осіб - політолог

Політолог Олексій Гарань вважає, що опозиційні партії зобов'язані об'єднуватися, щоб могти протистояти політиці діючої влади.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Думаю, що ми стільки чули про об'єднану опозицію, і були приклади, коли це мало успіх, як у 2002 та 2004 роках . Але, в той же час, цей процес є досить складним. Подивимось, як це буде йти. Тим більше, що партіям потрібно об'єднуватись. Адже Партія регіонів буде діяти, як на місцевих виборах. Однак, вважаю, що об'єднання має відбуватись навколо засад і принципів, а не якихось осіб", - переконаний політолог.

Гарань вважає, що у такого об'єднання "певні суперечності будуть, і влада намагатиметься на них зіграти".

"Я пам'ятаю, як Гриценко не безпідставно критикував Яценюка, а зараз вони ведуть переговори.Потрібно, щоб в новому об'єднанні не було випадкових людей. Можливо, побачимо, щоб там, де два українці, не було трьох гетьманів. В українській історії були приклади вдалих об'єднань", - зазначив політолог.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що "Фронт Змін", Європейська партія України, а також партії "Громадянська позиція" та "Собор" ведуть перемовини про об'єднання. В той же час представники партій, підтверджуючи факт консультацій, заявляли, що про результати говорити передчасно.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Опозиції потрібно об'єднуватися навколо засад, а не осіб - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі