середа, 04 грудня 2013 14:32

Опозиція вимагає від Пшонки оприлюднити список загиблих і затриманих людей

Опозиція вимагає від Пшонки оприлюднити список загиблих і затриманих людей

Опозиція вимагає від генерального прокурора Віктора Пшонки оприлюднити інформацію про кількість затриманих і загиблих протягом останніх двох тижнів в Україні.

Про це під час брифінгу у Штабі національного спротиву заявив лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яцернюк, передає кореспондент Gazeta.ua.

Політик уточнив, що за його даними близько 10 людей пропали безвісти після розгону Євромайдану 30 листопада та штурму Адміністрації президент 1 грудня.

"Ми звертаємось до генерального прокурора негайно прозвітувати про кількість затриманих, про те, скільки людей зараз знаходиться в лікарнях і про те, скільки за останні два тижні вмерло людей від насильства", - наголосив Яценюк.

За його словами, народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник розкрив сьогодні плани Банкової щодо дестабілізації ситуації у країні.

"Влада хоче спровокувати ескалацію конфлікту. Цей сценарій розробив особисто секретар Ради національної безпеки України Андрій Клюєв. Він особисто давав вказівку заступнику міністра внутрішніх справ Ратушняку впроваджувати силовий сценарій і розганяти Майдан", - пояснив Яценюк.

Нардеп зазначив, що опозиція очікує від ГПУ перевірки, розслідування і притягнення злочинців до кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає від Пшонки оприлюднити список загиблих і затриманих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі