понеділок, 14 січня 2013 13:52

Опозиція вимагатиме ускладнення розгляду законопроектів за скороченою процедурою - Томенко

Опозиція вимагатиме ускладнення розгляду законопроектів за скороченою процедурою - Томенко
Микола Томенко: це ганьба, яку пережила українська влада. Фото: newzz.in.ua

Опозиція хоче, щоб законопроекти у Раді обговорювали не 5 хвилин, а годину.

Про це на прес-конференції сказав "бютівець" Микола Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція нарахувала 22 "кнопкодава" на голосуванні по Соркіну

"Ми будемо боротися, щоб ліквідувати у Верховній Раді порочну процедуру - це ганьба, яку пережила українська влада із головою Нацбанку. Коли новий голова Нацбанку доповідає три хвилини і з барського плеча йому додають ще одну хвилину. І ми не можемо запитати його, а потім він каже, що ми не можемо говорити про гривню, бо це небезпечно. Це - неправильно. Будемо ініціювати таке рішення: постанови можна розглядати за скороченою процедурою, за ініціативою 151 депутата. А  кадрові рішення і законопроекти - як мінімум має бути 226 депутатів, щоб ініціювати скорочену процедуру", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіть один випадок "кнопкодавства" мав би ставити під сумнів легітимність прийнятих рішень - нардеп

Томенко сказав, що важливі питання потрібно обговорювати близько години, а не що 5 хвилин - новий законопроект. Також Томенко засудив дії опозиї, коли депутати вийшли із сесійної зали, а за їхньої відсутності голосували за законопроект щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на об'єктах Чорноморського флоту. За цим законопроектом, на території України може діяти законодавство Російської Федерації.

"Вихід із зали на знак протесту - неефективно і неправильно. Депутати мали захищати свою позицію в залі, а не виходити. Хоча кожна фракція делегувала по виступаючому", впевнений нардеп.

Томенко наголосив, що він завжди був проти таких рішень.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагатиме ускладнення розгляду законопроектів за скороченою процедурою - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі