пʼятниця, 27 вересня 2024 08:36

Опозиція Угорщини різко відреагувала на скандальну заяву Орбана

Опозиція Угорщини різко відреагувала на скандальну заяву Орбана
Опозиція Угорщини різко відреагувала на скандальну заяву політдиректора Орбана. Фото: pixabay.com

Опозиційні сили Угорщини жорстко розкритикували заяву радника угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана Балажа Орбана про те, що Будапешт не став би вести оборонну війну, як Україна.

Лідер опозиції Петер Мадьяр закликав його піти у відставку, заявивши, що такі висловлювання є фактично визнанням можливості капітуляції Угорщини у разі нападу росіян, повідомляє Bloomberg.

"Він розтоптав основу конституції та незалежності Угорщини", - сказав опозиціонер.

Раніше Орбан заявив, що в разі, якщо б Росія вирішила вторгатись на територію Угорщини, то влада країни не прийняла б таке рішення, як Володимир Зеленський і не обороняла б свою територію.

Балаж Орбан є представником Офісу глави уряду Угорщини, який допомагає розробляти зовнішню політику прем'єр-міністра. Саме він сказав, що його країна "скоріш за все" не захищалася б від російського вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 50% угорців виступають проти допомоги Україні від ЄС

Як передає Bloomberg, Балаж заявив, що, якщо б це було можливим, то у 2022 році він рекомендував би Зеленському відмовитись від варіанту збройного захисту України, щоб запобігти великій кількості жертв.

"Зеленський вступив в оборонну війну. Ми б, швидше за все, не зробили того, що зробив президент Зеленський два з половиною роки тому, тому що це безвідповідально", - сказав помічник угорського прем'єра.

Політдиректор та близький радник угорського прем'єра Балаж Орбан заявив, що Угорщина у 1956 році не стала б вести оборонну війну за прикладом України.

Він заявив, що це "безвідповідально". Згодом політрадник написав, що Угорщина не бачить сенсу українсько-російської війни.

Цією заявою він здійняв хвилю обурення серед угорців, а критики сприйняли її як визнання, що у разі нападу Угорщина не планувала вести оборонну війну.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція Угорщини різко відреагувала на скандальну заяву Орбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі