пʼятниця, 14 вересня 2012 15:50

Опозиція розповість Європі про підготовку влади до фальсифікацій на виборах

Опозиція розповість Європі про підготовку влади до фальсифікацій на виборах
Арсеній Яценюк розповів, що ОВК вже зривають вибори. Фото: byut.com.ua

Об'єднана опозиція звертатиметься до міжнародної спільноти щодо підготовки владою масштабних фальсифікацій на виборах.

Про це на прес-конференції у Києві сказав Арсеній Яценюк.

Зокрема, він розповів, що Об'єднана опозиція зараз судиться по більшості окружних виборчих комісій, бо вони не виконують своїх обов'язків. Так він зазначив, що суди по ОВК у Львові і в Рівному зайняли по 5 годин. В інших містах судові процеси продовжуються.

"Суть позову полягає у тому, що окружні виборчі комісії, представлені ПР та її сателітами, відмовляються розпочати роботу, відмовляються затвердити кошторис виборчої комісії, відмовляються затвердити спостерігачів на ОВК. Фактично вони ідуть по шляху вже підготовки до зриву виборів", - переконаний політик.

Яценюк додав: "Тобто, члени ОВК, які представлені Партією регіонів і їхніми сателітами напряму порушують чинний закон. І ми зобов'язані по кожній ОВК іти до суду і вимагати від них того, що передбачено законом".

Тому, запевнив політик, Об'єднана опозиція буде звертатися до міжнародної спільноти щодо підготовки до масштабних фальсифікацій на цих виборах.

Крім того, опозиція також звертатиметься до Європейського суду з прав людини щодо позову проти президента Віктора Януковича.

"Тому що в судових інстанціях України ми пройшли вже всі етапи. Вони навіть побоялися взяти цей позов до розгляду", - пояснив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція розповість Європі про підготовку влади до фальсифікацій на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі