вівторок, 13 листопада 2012 19:28

Опозиція не здатна стати реальною альтернативою режиму Януковича - ескперт

Опозиція не здатна стати реальною альтернативою режиму Януковича - ескперт
Михайло Басараб. Фото: sd.org.ua

Опозиція не здатна стати реальною альтернативою режиму Віктора Януковича.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

Коментуючи те, що опозиційні сили відмовилися від своєї ідеї обнулення списків і таки вирішили іти у нову Верховну Раду, він наголосив:

"По-перше, це свідчить про боязнь сьогоднішньої опозиції. Ми не перший день говоримо про абсолютну недієвість, ненаполегливість, можливо у деяких ситуаціях і боягузливість нашої опозиції. Саме через такі дії наших опозиційних сил, у мене є дуже серйозні сумніви щодо того, що лідери сьогоднішньої опозиції можуть стати дієвою заміною, або альтернативою Віктору Януковичу".

Басараб переконаний, що опозиція зараз сама не знає, що робити з державою, тому не хоче приступати за керування нею.

"Моя особиста думка полягає в тому, що дуже швидке повалення Януковича за сьогоднішніх реалій можливо було б дуже великою шкодою для України, - наголосив він. - Бо у нас немає дієвої альтернативи. Я дуже сумніваюся в тому, що сьогоднішні опозиційні лідери є саме заміною сьогоднішнього режиму Януковича, про яку мріють ці виборці, які голосують за опозиційні політичні сили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція зайде у Раду і буде влаштовувати там перформанси — політолог

Експерт додав: "Абсолютно безлика, навіть поступлива позиція опозиційних сил у відстоюванні результатів виборів, у переговорах із сьогоднішньою владою свідчить про те, що або опозиціонери не здатні до рішучого спротиву Януковичу і його команді, або вони є сумнівною альтернативою сьогоднішньому режиму".

Така ситуація пов'язана, на думку експерта, перш за все з тим, що у списках опозиційних партій дуже багато людей, які вже були при владі, та нічого зробити корисного для країни так і не змогли.

"Там дуже багато людей, які тривалий час були при владі ще буквально кілька років тому. Нічим особливим вони не відзначилися, країна не почала жити за новою якістю. Ці політики, сьогоднішні лідери опозиційних сил, в основній своїй масі якраз стали предметом великого розчарування сьогоднішнього опозиційного виборця", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко не підписав заяву опозиції про спільний план дій у Раді

Басараб пояснив, що люди просто змушені голосувати за провідні опозиційні сили, оскільки іншої альтернативи немає.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не здатна стати реальною альтернативою режиму Януковича - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі