середа, 16 січня 2013 12:33

Опозиційні сили не створили більшості, бо вони некомпетентні ледарі - політолог

Опозиційні сили не створили більшості, бо вони некомпетентні ледарі - політолог
Костянтин Матвієнко. Фото: sd.org.ua

Опозиція нічого не зробила, щоб оскаржити прийняття кандидатури Ігоря Соркіна на голову Нацбанку, а зараз подає абсолютно недієвий законопроект, щоб замилити людям очі. Про це у коментарі сказав політолог Костянтин Матвієнко.

"Це - поганий, злий, примітивний політтехнологічний крок, який не має жодних ні політичних, ні юридичних перспектив. Цей законопроект подали, щоб показати - опозиція хоч якось, але реалізує свої заяви щодо вимоги персонального голосування. Та опозиція не домоглася, щоб голосували свої картками. Наприклад, вони зазнали невдачі, коли призначався голова правління Нацбанку", - каже Матвієнко. "Це був серйозний провал опозиції. Вони дозволили проголосувати і не зробили жодних юридичних кроків, як от - подання до суду, оскарження цієї постанови. Адже був прецедент судді Олександра Волкова, коли оскаржили звільнення судді саме через голосування чужими картками. Рішення визнали незаконним. І у випадку із призначенням Ігоря Соркіна опозиція повинна була поводитися саме так. Адже кожен закон повинен прийматися законно. Цього всього опозиція не робить. Вони усвідомлюють, що цей закон не пройде, він не здобуде необхідної підтримки", - додав він.Він впевнений, що не може парламент на очах у всього суспільства робити незаконні речі.

"Не може парламент займатися незаконною практикою. Тоді втрачається легітимність держави. Що таке голосування за голову Національного банку? Це - загроза для легітимності і довіри до всієї партійної системи, не більше, і не менше", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Злісні прогулищики Ради виправдовуються: Іванющенко хворів, а Ємцю забракло досвіду

На думку політолога, "регіонали" змушені будуть голосувати тільки власноруч лише за умови впровадження сенсорної кнопки: "Змусити їх можна тільки в суто механічний спосіб. До совісті, сумління, культури апелювати не доводиться. Як теляті одягають віжки, щоб воно не смоктало молоко в корови, так і депутатів треба просто прив'язувати як телят, щоб вони голосували власноруч, щоб не робили нічого не законного."Регіонали" та комуністи будуть опиратися до останнього. Тому її впровадження у нашій країні абсолютно нереальне".

Політолог наголошує, зробити вже нічого не вдасться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УДАРі вимагають обрання голови делегації в ПАРЄ ще до прибуття у Страсбург

" Все тому, що опозиція здала свої позиції одразу після виборів. Вона вибори виграла, але одразу оголосила, що програла. Навіть не спробувавши створити більшість, опозиціонери одразу ж заявили, що вони - у меншості. Хоча на той момент у меншості ще не була. Тушки Табалови, тощо — це все внутрішні проблеми опозиції. Вони мали б хоча б почати створювати більшість. Проголосити це. Тоді втілити у життя такий план було б реально. Спочатку вони мали б проголосити спільний план законодавчих ініціатив, потім запропонувати підтримати ті ініціативи, які прийнятні іншим політичним силам парламенту. А вже тоді — запропонувати президентові свою кандидатуру прем'єр-міністра".

Матвієнко додав: "Вони цього не зробили, бо - ледачі, некомпетентні і корумповані".

Зараз ви читаєте новину «Опозиційні сили не створили більшості, бо вони некомпетентні ледарі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі