понеділок, 28 лютого 2011 17:35

Опонентів Лукашенка катують у СІЗО

Опонентів Лукашенка катують у СІЗО

Колишній кандидат у президенти Білорусі Алесь Михалевич заявляє, що у слідчому ізоляторі КДБ у Мінську активно застосовуються тортури.

За словами політика, умовою його звільнення під підписку про невиїзд стала згода на співпрацю з КДБ.

Михалевич публічно розірвав відповідну заяву, підписану ним у СІЗО.

Опозиціонер перерахував види тортур і принижень, яким, за його словами, піддають опозиційних активістів у СІЗО.

Політик заявив, що поскаржився з цього приводу до прокуратури Білорусі та Комітету ООН з боротьби з застосуванням тортур.

Серед протиправних заходів Михалевич назвав підвішування за скуті наручниками руки..

Крім того, за його словами, його та інших ув'язнених роздягали, "ставили голими на розтяжку, підсікаючи ноги майже до повного шпагату" і тримали так в холодній камері по 40 хвилин, а також піддавали тортурам яскравим світлом та змушували спати у певній позі.

Михалевич також розповів про тортури яскравим світлом і про суворий наказ спати в певній позі.  Ув'язнених також примушували протягом декількох діб перебувати в камері, де підлога була пофарбований фарбою з різким запахом ацетону.

Михалевич один з кандидатів в президенти, який проходить у справі, порушеній у зв'язку з акціями протесту 19 грудня 2010 року.

Нагадаємо також, що Олександру Лукашенко і низці інших вищих чиновників Білорусі заборонений в'їзд в США і ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Опонентів Лукашенка катують у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі