вівторок, 07 серпня 2012 04:23

ООН вибирає нового спецпредставника по Сирії

ООН вибирає нового спецпредставника по Сирії
vesti.ru

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун у виборі наступника Кофі Аннана на посту спецпредставника по Сирії враховує думку постійних членів Радбезу, в тому числі Росії. В понеділок на регулярному брифінгу в штаб-квартирі міжнародної організації це підтвердив офіційний представник генсека Мартін Несіркі.

"Це нормально, коли призначенням на такий високий пост передують дискусії із залученням широкого кола сторін", - сказав він, додавши, що в ООН близькі до оголошення наступника, але поки не готові це зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кофі Аннан більше не буде урегульовувати сирійське питання

Минулого четверга Кофі Аннан заявив, що залишить пост емісара ООН і ЛАД по врегулюванню сирійського конфлікту після закінчення своїх повноважень 31 серпня. Пояснюючи своє рішення, 74-річний дипломат з Гани заявив, що не отримав всю підтримку, яка була потрібна.

В останні дні в штаб-квартирі ООН в розмовах про наступника Аннана часто згадується ім'я колишнього президента Фінляндії Марті Ахтісаарі. Колишній спецпосланник генсека ООН в Косово і лауреат Нобелівської премії миру вважався одним з головних конкурентів Аннана до призначення останнього емісаром ООН і ЛАГ в лютому, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «ООН вибирає нового спецпредставника по Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі