четвер, 07 серпня 2008 12:29

ООН похвалила Тимошенко за боротьбу зі стихією

ООН позитивно оцінює зусилля уряду України у ліквідації наслідків повені у західних областях країни.

Про це повідомив глава представництва ООН в Україні Френсис О`Донелл у четвер у ході зустрічі з головою Івано-Франківської обласної ради Ігорем Олійником.

О"Доннелл нагадав, що постійний представник України в ООН звернувся за допомогою у цю організацію у зв"язку з найбільшою повінню у західних регіонах.

За його словами, наразі ООН вивчає ситуацію, що склалася внаслідок стихійного лиха на заході України, після чого буде ухвалено рішення про надання допомоги.

"Загальна оцінка ситуації говорить про те, що уряд на центральному і районному рівнях зробив дуже багато чого для подолання стихійного лиха", - сказав О"Доннелл.

За його словами, спостерігаються значні успіхи у відновленні загальної інфраструктури потерпілих регіонів, багато людей уже повертаються додому.

Разом з цим, на думку О"Доннелла, ООН спостерігає також низку проблем. Насамперед, це проблема, пов"язана з будівництвом будинків для людей, які втратили своє житло внаслідок повені.

О"Доннелл також спростував раніше опубліковану деякими ЗМІ інформацію з приводу того, що він вже визначився з сумою, яку направить в України для подолання стихійного лиха, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Насправді офіційної інформації від ООН з приводу надання допомоги ще не надходило", - сказав О"Доннелл, додавши, що "дані, які стосуються допомоги Україні, будуть відомі тільки після того, як представники ООН вивчать і оцінять ситуацію, що склалася у потерпілих регіонах".

За словами О"Доннелла, наразі делегація представництва ООН в Україні перебуває в Івано-Франківській області саме з метою аналізу ситуації, що склалася.

Зокрема, буде вивчена екологічна і санітарно-епідеміологічна ситуація, що склалася в регіоні, ситуація з якістю води та умовами життя людей.

Крім того, представники ООН мають намір вивчити можливість загрози хімічного забруднення, а також ситуацію із заходами щодо запобігання такому лиху надалі.

О"Доннелл підкреслив необхідність створення на урядовому рівні плану відновлення після стихії регіонів, який би включав кошти, необхідні для відновлення інфраструктури потерпілих областей.

Зараз ви читаєте новину «ООН похвалила Тимошенко за боротьбу зі стихією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі