пʼятниця, 17 жовтня 2008 08:38

Оніщук вважає, що юрисдикцію загальних судів слід обмежити

Юрисдикцію загальних судів необхідно чітко визначити і обмежити. Про це міністр юстиції Микола Оніщук заявив в інтерв"ю "Комерсант-Україна".

"Свого часу ми записали в Конституції, що юрисдикція загальних судів розповсюджується на всі правовідносини. Насправді є очевидним, що суди загальної юрисдикції не можуть розглядати спори, що стосуються діяльності парламенту і президента, повноваження яких визначаються тільки Конституцією.

Крім того, абсолютно очевидно, що слід змінити порядок призначення і підбору суддівських кадрів, з тим щоб система не містила в собі елементів, що дозволяють головам судів формувати правову позицію суддів", - сказав міністр.

Оніщук також відзначив, що рішення Київського апеляційного адміністративного суду (КААС) мало бути ухвалене ще на першому засіданні, 12 жовтня ц.р.

"Абсолютно очевидно, що акти глави держави, в даному випадку указ про дострокове припинення повноважень парламенту і призначення нових виборів, знаходяться поза юрисдикцією загальних судів.

Те, що судді не змогли ухвалити таке рішення, говорить про те, що вони знаходяться під достатньо серйозним моральним і психологічним тиском. Заявляю, що рішення КААС вступить в законну силу з моменту його ухвалення, і по такого роду ухвалам касація не передбачена. Тому рішення апеляційного суду в даному випадку буде остаточним", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Оніщук вважає, що юрисдикцію загальних судів слід обмежити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі