четвер, 10 серпня 2017 17:13

Омеляну рано святкувати перемогу — політолог про відставку Балчуна

Омеляну рано святкувати перемогу — політолог про відставку Балчуна
Політолог Володимир Фесенко: "Балчуну краще було самому піти у відставку, аніж зі звільненнями і звинуваченнями" / Фото: Україна молода

Колишній директор "Укрзалізниці" Войцех Балчун втомився від протистояння з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном. Про це Gazeta.ua розповів політолог Володимир Фесенко.

"Краще піти так, ніж зі звільненням і звинуваченнями. У конфлікті була інституційна складова. В наслідок реформ міняються повноваження міністерств та їх керівників. Великі державні корпорації хочуть отримати більшу незалежність, а міністри — зберегти контроль над ними", - говорить політолог.

Ще одни причина — бізнесово-політичні конфлікти навколо Укрзалізниці, каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Один козел не зможе керувати левами" - Кравчук прокоментував відставку Балчуна

"Ще до того, як Балчун і Омелян обійняли посади, за неї змагалися люди з "Народного фронту" і "Блоку Петра Порошенка". Боротьба не припиниться і з відходом Балчуна. Міністру рано святкувати перемогу. Тим більше, він у ній - знаряддя", - підсумував Фесенко.

Голова Укрзалізниці Войцех Балчун подав у відставку. Про це 9 серпня на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

18 січня Кабінет міністрів вивів ПАТ "Укрзалізниця" з підпорядкування Міністерству інфраструктури, доручивши управління держкомпанією уряду.

Зараз ви читаєте новину «Омеляну рано святкувати перемогу — політолог про відставку Балчуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі