неділя, 27 вересня 2020 03:50

Окупація Криму та агресія на Донбасі загрожують глобальній безпеці - Швеція зробила різку заяву в ООН

Окупація Криму та агресія на Донбасі загрожують глобальній безпеці - Швеція зробила різку заяву в ООН
Прем'єр також вказав на те, що ЄС чітко заявляє про необхідність імплементації Мінських домовленостей. Фото: flickr.com

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен у своєму виступі на Генасамблеї ООН заявив, що окупація Росією Криму та агресія на сході України, загрожують глобальній безпеці.

Виступ глави шведського уряду у форматі відеозвернення транслювався на сайті ООН, повідомляє "Укрінформ".

"Незаконна анексія Росією Криму та Севастополя та агресія на сході України є серйозними порушеннями міжнародного права та кидають виклик глобальній безпеці та спричиняють людські страждання", - зауважив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський в ООН нагадав про Крим

Очільник шведського уряду також вказав на те, що Європейський Союз чітко заявляє про необхідність імплементації Мінських домовленостей.

Окремо Стефан Левен відзначив, що Швеція у 2021 році перейме на себе головування в Організації з безпеки та співробітництва у Європі і головним пріоритетом буде "робота над врегулюванням конфліктів". При цьому він наголосив, що європейський безпековий порядок повинен виконуватися, а не переглядатися.

Нещодавно колишній прем'єр-міністр Японії Абе Сіндзо розповів, що Росія та Японія не підписали мирну угоду в тому числі через анексію Криму Росією.

Зараз ви читаєте новину «Окупація Криму та агресія на Донбасі загрожують глобальній безпеці - Швеція зробила різку заяву в ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі