четвер, 30 вересня 2010 13:25

Охороні Януковича порадили не порушувати закон

Охороні Януковича порадили не порушувати закон

Київська незалежна медіа-профспілка закликала президента Віктора Януковича узгодити правила діяльності його охорони із законодавством.

Про це КНМП заявила, реагуючи на те,  що під час візиту глави держави до Донецька його охоронці примусово вилучили у кореспондентки "Газети по-українськи" Тетяни Светницької знімки з фотокамери.

При цьому вони "послалися на якусь міфічну заборону знімати главу держави" під час посадки й висадки до кортежу, обурилась профспілка.

"Якщо в президентської команди справді існують якісь правила стосунків з журналістами, то вони, по-перше, повинні відповідати закону, по-друге, бути донесеними до відома журналістської спільности", - наголосив голова Комітету КНМП Юрій Луканов. - Інакше конфлікти будуть повторюватися знову і знову".

КНМП констатує, що згаданий випадок вже другий за останній час, коли охорона президента перевищила свої повноваження.

Так, раніше охорона глави держави повалила на землю журналіста телеканалу СТБ Сергія Андрушка у Києві під час виконання професійних обов"язків.

Однак прокуратура Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за фактом перешкоджання професійній діяльності Андрушка.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Охороні Януковича порадили не порушувати закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі