вівторок, 15 квітня 2008 09:48

Огризко у Москві переконуватиме Лаврова, що НАТО Росії не загрожує

Прагнення України приєднатися до Плану дій із членства в НАТО стане, як очікується, центральною темою переговорів глав МЗС Росії й України Сергія Лаврова та Володимира Огризка, які пройдуть у вівторок у Москві.

Раніше Огризко повідомив, що в ході переговорів у Москві 15 квітня він має намір переконати російську сторону в тому, що "вступ України в НАТО Росії жодним чином не загрожує".

"У цьому я бачу головний зміст майбутнього діалогу", - додав глава МЗС України.

Незважаючи на подібні запевняння, у Москві вкрай негативно ставляться до планів Києва вступити в НАТО і мають намір, за словами Лаврова, зокрема, робити все, щоб не допустити прийняття України і Грузії в НАТО і нібито неминуче пов"язаного з цим різкого погіршення відносин РФ із усіма учасниками процесу розширення НАТО.

На тлі розбіжностей по НАТО сторони мають обговорити й інші питання двосторонніх відносин, такі як перебування російського Чорноморського флоту в Криму і врегулювання Азово-Керченської проблеми.

"Азово-Керченська проблематика також буде в центрі уваги майбутніх переговорів міністрів. Позиція російської сторони з цього питання знаходиться у повній відповідності з нашими договірними зобов"язаннями, заснована на принципі справедливості і дотримання законних інтересів обох держав", - сказав раніше офіційний представник МЗС Росії Михайло Каминін.

Він додав, що в ході переговорів будуть порушені і питання економічного характеру. У зв"язку з цим він висловив стурбованість фактами обмеження прав і інтересів російських бізнесів-структур на українському ринку.

"Важливо виробити такі спільні підходи, що дозволили б уникнути можливих негативних наслідків для економік двох країн у зв"язку зі швидким вступом України до СОТ", - сказав російський дипломат.

При цьому посланник посольства України в РФ Леонід Осовалюк раніше заявив, що питання про постачання російського газу в Україну навряд чи буде обговорюватися в ході візиту Огризка в Москву, пише Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Огризко у Москві переконуватиме Лаврова, що НАТО Росії не загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі