пʼятниця, 21 грудня 2007 11:14

Огризко: "Нас важко вивести з рівноваги"

Міністр закордонних справ Володимир Огризко виступає за розвиток прагматичних, рівноправних і прогнозованих відносин між Україною й Росією.

Про це він заявив, виступаючи на зустрічі із представниками дипломатичного корпусу акредитованого в Україні.

Він зазначив, що без стабільних і добросусідських відносин України з Росією важко представити успішну реалізацію європейських і євро-атлантичних прагнень України.

"Ми бачимо ці відносини прагматичними, рівними, прогнозованими й справді партнерськими, які базуються на загальновизнаних нормах і принципах міжнародного права", - сказав Огризко.

Міністр зазначив, що останні висловлення, які звучали з Росії на адресу України, вона розглядає як побічні прояви внутрішньополітичних процесів самої Росії.

"Нас важко вивести з рівноваги, і я не раджу чекати гарячих новин на тему україно-російських відносин", - підкреслив Огризко.

Огризко вказав на активізацію двостороннього україно-російського діалогу, як на рівні керівництва країн, так і на рівні міністерств закордонних справ.

Україна очікує продовження активного співробітництва з Росією після виборів Державної Думи Росії (нижня палата парламенту), які пройшли 2 грудня.

18 грудня Верховна Рада призначила прем"єр-міністрів Юлію Тимошенко й затвердила склад її Кабміну, у якому Огризко - міністр закордонних справ, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Огризко: "Нас важко вивести з рівноваги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі