Ексклюзиви
середа, 18 лютого 2009 12:31

Огризко посварився з журналістами через Черномирдіна

Огризко посварився з журналістами через Черномирдіна

Міністр закордонних справ Володимир Огризко обурений позицією журналістів щодо посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна.

Про це він заявив, коментуючи можливість оголошення Черномирдіна персоною нон ґрата в Україні.

"Я думаю, що ви мали порушити питання по-іншому. Чим були викликані такі заяви посла Російської Федерації в Україні? Це була б ваша громадянська позиція. А, на жаль, у вас її немає", - сказав Огризко.

При цьому, відповідаючи на уточнююче питання журналістів, які саме заяви він має на увазі, Міністр закордонних справ зазначив:

"Почитайте, будь ласка, "Комсомольську правду", і потім ставте правильно питання". Після цього Огризко пішов у залу засідань Кабінету Міністрів.

Раніше в середу Міністерство закордонних справ попередило Черномирдіна про те, що його можуть оголосити персоною нон ґрата в Україні.

Глава МЗС України Огризко висловив протест у зв"язку з його "недружніми і вкрай недипломатичними оцінками, коментарями і висловленнями на адресу України і її керівництва".

Скрізь стирчать американські вуха

Нагадаємо, що в інтерв"ю КП в Україні Черномирдін заявив, що США зацікавлені у газотранспортній системі України. "В одному я впевнений: вони (США) Україну не відпустять. І в НАТО потягнуть, і самі в газотранспортну систему полізуть", - сказав Черномирдін.

"Справа в тому, що скрізь американці. Скрізь стирчать американські вуха. Вони не хочуть. Вони не хочуть і газовий консорціум між Росією і Україною. Вони взагалі нічого не хочуть. А посол США, коли йому ставлять запитання: "Так хто ж винен в тому, що перекрили газ?" -відповідає: "Росія", - додав він.

На запитання, які у нього стосунки з послом США в Україні Вільямом Тейлором, Черномирдін відповів:

"Пан Тейлор знає: якщо що, я ж не змовчу! Я йому прямо в лоб говорив: "Що ви прив"язалися до України? Коли даси команду Києву поводити себе по-іншому?"... Ну він такий. Розвідник, військовий".

Він також висловив стурбованість погіршенням україно-російських відносин.

"Ось у нас все ще деякі кажуть: куди Україна від нас подінеться? Подінеться! Ще й як! Ти думаєш, ці українці, які в Росії працюють, вони нас поважають? З великою любов"ю до нас? Подивися, в яких умовах вони тут живуть. Вони принижені, вони нас поливають. Їм діватися нема куди - ось і їдуть до нас від безвиході", - сказав він.

Характеризуючи українських політиків, Черномирдін сказав, що "з цим українським керівництвом домовитися не можна".

"Прийдуть інші люди - подивимось ... Обов"язково тверезі прийдуть, нормальні", - зазначив він.

Говорячи про лідера Партії регіонів Віктора Януковича, Черномирдін зазначив, що "з ним можна говорити, але довіряти нікому не можна".

Де гроші, Зін?

Характеризуючи президента Віктора Ющенка, Черномирдін сказав:

"На вигляд-то ніби нормальний мужик. Він такого складу - малює, черепки збирає. Він може навколо якогось пенька години три ходити, розглядати його, фантазувати. Вдома він там таке позбирав - млини, жорна, і величезні! Вітряних млинів в Києві понаставив ... І ця людина раптом виявили себе ось такою. Ніяк на нього не схоже. Ну ніяк, ось убийте мене, не здатний він на таке. Однак він робить. Хтось допомагає".

Черномирдін також висловив здивування незлагодженістю роботи українського керівництва.

"Так, собачаться між собою, криють одне одного ... У відкриту, по телебаченню! Ось, будь ласка - вона (Тимошенко) підписала потрібний ж для України (газовий договір), а він (Ющенко) зараз прискіпується: де гроші, Зін?", - сказав він.

За матеріалами: Ліга, КП в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Огризко посварився з журналістами через Черномирдіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути