вівторок, 24 червня 2008 21:01

Огризко обвинуватив Російський МЗС у перекручуванні фактів

Україна припинить дію угоди про перебування Чорноморського флоту Росії на території України 28 травня 2017 року.

Про це заявив в інтерв"ю журналістам міністр закордонних справ України Володимир Огризко в Лісабоні у вівторок.

"Питання завершення виведення Чорноморського флоту не підлягає сумніву. Ми припинимо дію Чорноморської угоди 28 травня 2017 року", - сказав Огризко.

За словами міністра, вивести за один рік Чорноморський флот з території України нереально, і тому українська сторона заздалегідь попереджає про необхідність виведення флоту російську сторону.

Огризко підкреслив, що в його міністерстві з подивом зустріли інтерв"ю заступника голови МЗС Росії Григорія Карасіна по Чорноморському флоту.

"Нас дивує, що адекватне й абсолютно прогнозоване рішення щодо Чорноморського флоту Російської Федерації згідно з умовами договорів, що були підписані, у заяві названі "сюрпризом", сказав глава українського зовнішньополітичного відомства.

Глава МЗС України підкреслив, що обвинувачувати українське керівництво в тому, що воно діє неадекватно, некоректно.

Огризко зазначив, що в інтерв"ю Карасіна "перекручені факти".

Глава МЗС не згоден з думкою Карасіна про те, що між Україною і Росією немає проблемних питань, і усі вони вирішені. "Практично не досягнута домовленість по жодному з тих питань, що стоять на порядку денному", - підкреслив Огризко.

Він відзначив, що немає домовленостей ні по військово-технічним справам, ні з питань інвентаризації, ні з юридичних питань не досягнута.

"Говорити, що все о"кей - це перекручування фактів", - підкреслив глава МЗС, додавши, що в Україні знаходиться понад 12 тис. військовослужбовців іншої держави, що не ідентифіковані. "Ми не знаємо ні їхніх імен, ні їхніх прізвищ...", - сказав міністр.

"Говорити про те, що всі питання вирішені і що українська влада шукає приводи для драматизації ситуації просто на просто безпідставно", - зазначив Огризко.

У понеділок заступник голови МЗС Росії Карасін заявив, що Росія готова розглянути питання про підвищення орендної плати за перебування Чорноморського флоту в Криму після 2017 року, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Огризко обвинуватив Російський МЗС у перекручуванні фактів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі