Ексклюзиви
понеділок, 08 грудня 2008 11:49

Огризко не виключає, що Україна буде в НАТО і без ПДЧ

Огризко не виключає, що Україна буде в НАТО і без ПДЧ

Міністр закордонних справ Володимир Огризко вважає, що Україна може вступити в НАТО без отримання ПДЧ. Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

За його словами, грудневий саміт Північно-Атлантичного альянсу мав дуже позитивні результати для України. Найважливішим, за його словами, є те, що Україна отримала завдання на розробку і реалізацію річної національної програми по вступу до НАТО.

Як відзначив міністр, це є фактично одним з головних пунктів, які прописані в ПДЧ.

"Коли ми реально продемонструємо свою готовність до виконання нацпрограми то і питання про формалізацію ПДЧ може бути зайвим", – сказав він.

При цьому Огризко зазначив, що виконання завдань в контексті національної програми по вступу до НАТО може зайняти рік або два.

"Рік, два чи скільки нам буде потрібно. Деякі країни проходили і п"ять, сім десять років. Але я думаю, що в нас це буде швидше, бо ми вже працюємо у цьому форматі п"ять років", - сказав Огризко.

Нагадаємо, Президент Віктор Ющенко назвав прогресом результати засідання Ради міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, пише "proUA".

Зараз ви читаєте новину «Огризко не виключає, що Україна буде в НАТО і без ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути