понеділок, 19 травня 2008 08:35

Огризко нагадує Росії, що ЧФ потрібно виводити вже зараз

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко підтвердив, що Київ закликає Росію вже зараз починати виведення її військ з території України.

Як передає Бі-бі-сі в Україні, Україна офіційно передала Росії дипломатичні документи, в яких сказано про відсутність намірів продовжувати розташування російських військ, зокрема, Чорноморського флоту на українській території. Після цього російський міністр закордонних справ Сергій Лавров дорікнув Україні в тому, що документи передані вже зараз всупереч тому, що угода про базування флоту закінчується через 9 років.

Огризко заявив по телебаченню, що процес виведення російських військ необхідно починати якнайскоріше, оскільки термін оренди баз в Криму закінчується у 2017 році.

"Ми просто говоримо: це робота не на один рік. Це насправді дуже серйозний елемент наших стосунків. Ми не хотіли б, щоб потім після 27-го травня 2017-го року у нас виникла якась напруга у зв"язку з цим тому, що 28-го травня перебування Чорноморського Флоту на території України буде вже незаконним", - відзначив Огризко.

Нагадаємо, помічник головнокомандуючого російським військово-морським флотом Ігор Дигало повідомив, що Чорноморський флот активізує бойову підготовку і нарощуватиме свою присутність в районах державних інтересів, пише ЛігаБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «Огризко нагадує Росії, що ЧФ потрібно виводити вже зараз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі