субота, 04 жовтня 2008 15:15

Огризко хоче притягти Росію до відповідальності

Російський-грузинський конфлікт вимагає розслідування, але в контексті визначення винуватців початку військових дій, вважає міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

Про це він сказав, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" вислів глави МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що Україні слід провести розслідування обставин постачань зброї до Грузії.

"Російсько-грузинський конфлікт дійсно вимагає розслідування, але в контексті притягання до відповідальності винних за наслідки ходу війни на території іншої держави, а також за порушення норм міжнародного права у визнанні "державами" сепаратистських утворень на території незалежної Грузії", - відзначив Огризко.

Також міністр знову підкреслив, що Україна поставляла зброю Грузії на абсолютно законних підставах і дотримуючись всіх норм міжнародного права.

"Проте скільки б не заявляли, і що б не придумували російські офіційні чиновники в питанні конфлікту в Грузії, вага їх відповідальності за початок озброєного протистояння не зменшується", - сказав міністр.

Зараз ви читаєте новину «Огризко хоче притягти Росію до відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі