середа, 23 січня 2008 13:46

Огризко для Росії став ближчим

Найближчим часом відбудуться російсько-українські переговори на вищому рівні, а також секретарів Рад безпеки двох країн.

Про це заявив голова МЗС Росії Сергій Лавров на прес-конференції в Москві в середу.

"Намічені на найближчий час контакти і на вищому рівні, і на рівні секретарів Ради безпеки", - сказав Лавров.

Голова МЗС Росії повідомив, що розмовляв по телефону з приводу майбутніх переговорів з головою МЗС України Володимиром Огризком.

"Домовилися, що ми будемо співпрацювати з підготовки майбутніх зустрічей, у тому числі зустрічі на вищому рівні і що незабаром після цього проведемо і свою зустріч", - сказав Лавров.

"Я не можу кваліфікувати його позицію як антиросійську"

"Ніхто не ставить під сумнів право суверенної держави приймати суверенне рішення у своїй зовнішній політиці, як і у внутрішній політиці. Але дуже важливо, щоб ми навчилися цивілізовано і взаємоповажно враховувати інтереси сусідів при виборі тих чи інших кроків на світовій арені. Сподіваюся, що наші українські колеги розділяють такий підхід", - сказав Лавров, відповідаючи на питання про російсько-українські відносини.

"Я знайомий з новим міністром закордонних справ України, він працював заступником попереднього міністра. Я не можу кваліфікувати його позицію як антиросійську", - відзначив Лавров, коментуючи позицію Огризка.

На думку Лаврова, політики в Україні насамперед виходять з інтересів самої України, "але, безумовно, у них є різні погляди на те, яким чином ці інтереси відстоювати і просувати".

"За всіх обставин ми з Україною найважливіші партнери, сусіди, нас пов"язують тисячі ниток в економіці, культурі й у людських зв"язках. Ми зацікавлені в тому, щоб наша співпраця розвивалася і поглиблювалася", - сказав Лавров. повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Огризко для Росії став ближчим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі