неділя, 20 вересня 2020 21:23

Односторонніх інспекцій позицій військових на Донбасі не буде - Кравчук

Односторонніх інспекцій позицій військових на Донбасі не буде - Кравчук
Кравчук додав, що з боку російсько-окупаційних сил з початку перемир'я було нараховано близько 50 порушень. Фото з відкритих джерел

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що Тристороння контактна група розробляє механізм контролю за дотриманням всеохоплюючого перемир'я на Донбасі. Однак односторонніх інспекцій позицій військових у майбутньому не буде.

В інтерв'ю "Радіо Свобода" політик зазначив, що надалі контроль за дотриманням перемир'я на Донбасі буде здійснюватися виключно двосторонньо та під егідою ОБСЄ. Тобто інспекції в майбутньому можуть проводитися, але тільки у двосторонньому порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ТКГ домовилися про створення механізму контролю за дотриманням перемир'я на Донбасі - Кравчук

"А тепер ми поставили питання про створення механізмів, які б діяли постійно, а не одноразово. І звичайно, я наголошую на тому, що якщо буде прийнято рішення будь-якого характеру, то вони будуть торкатися двох сторін - і тої, і нашої сторони обов'язково", - пояснив він.

Кравчук додав, що з боку російсько-окупаційних сил з початку перемир'я було нараховано близько 50 порушень, у тому числі і порушення домовленостей Мінських угод.

Раніше перший президент і глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук озвучив припущення, що переговори щодо Донбасу можуть перенести з Мінська в інше місце.

Зараз ви читаєте новину «Односторонніх інспекцій позицій військових на Донбасі не буде - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі