четвер, 01 вересня 2011 13:43

Одіозним наступником Табачника може стати хіба що Колесніченко - ескперт

Одіозним наступником Табачника може стати хіба що Колесніченко - ескперт

Міністра освіти Дмитра Табачника після звільнення можуть перепризначити на цю ж посаду.

Таку думку висловив директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак, коментуючи заяву голови голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна про можливу відставку Табачника.

"Коли Львочкін говорив про відставку Табачника, він сказав, що восени Камбін очікують величезні структурні зміни. Можуть бути проведені кадрові реорганізації. Підуть у відставку всі, включаючи Табачника. А потім людей будуть призначати заново. Можливо, якісь установи будуть підпорядковуватися комусь іншому або, наприклад, буде введена посада гуманітарного віце-прем'єра, який буде поєднувати виконання функцій із міністром освіти і науки", - сказав експерт.

Він не виключає, що Табачника звільнять, а потім призначать на цю ж посаду. І слова Льовочкіна про відставку Табачника будуть правдивими.

"Чи буде призначена така ж сама одіозна фігура? Не знаю, чи вона існує. Не пригадую, яка ще "одіозна" фігура може викликати таке роздратування. Хіба що міністром освіти і науки буде призначений Вадим Колесніченко", - сказав Чумак.

Він зазначив, що гуманітарна галузь в Україні дуже рухлива, динамічна і вразлива. Це пов'язано з тим, що Україна - молода країна. Вона тільки вибудовує гуманітарне поле, поле своїх ціннісних орієнтирів, на якому буде будуватися духовність держави.

"Поки не з'явиться консенсусу серед громадськості, громадян, еліт і політиків, не можна не очікувати змін у гуманітарній галузі. Вони будуть відбуватися. Це абсолютно точно. Світоглядні орієнтири і цінності міністрів освіти будуть впливати на формування державної політики. Я упевнений, що найближчі 5-6 років ця сфера буде хитатися то в одну, то в іншу сторону. Ніякої стабільності в ній не буде. Новий міністр може знову почати переписувати підручник з історії. А при новому президенті його ще раз перепишуть", - припустив голова інституту.

Зараз ви читаєте новину «Одіозним наступником Табачника може стати хіба що Колесніченко - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі