середа, 14 квітня 2021 10:44

Одіозний Вовк заявив про "иностранное влияние" на Зеленського

Одіозний Вовк заявив про "иностранное влияние" на Зеленського
Павло Вовк керує ОАСК 11 років. Фото: Facebook-сторінка Вовка

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк, якого НАБУ підозрює в створенні злочинної організації, заявив, що Україною "керують посольства та їхні поплічники".

Допис у Facebook Вовк написав російською.

"Президент поддался на манипуляции отдельных "активистов" и по совместительству агентов иностранного влияния", - так прокоментував невідкладний законопроєкт президента Володимира Зеленського про ліквідацію ОАСК.

"Государством все больше управляют посольства и их приспешники, изображающие из себя за иностранные деньги гражданское общество", - також написав голова ОАСК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вовк викинув повістку про виклик до ВАКС

13 квітня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

"Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повагу до закону", - заявив Зеленський.

У вересні торік НАБУ опублікувало записи нібито розмов Павла Вовка. "Треба захопити владу в цій ВРП", - йдеться в розмовах.

Вовку й низці суддів детективи повідомили про підозру. Інкримінують створення злочинної організації, спробу захоплення державної влади, зловживання впливом і втручання в діяльність державних діячів, створення штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Голову ОАСК не змогли привезти до Вищого антикорупційного суду.

Брата Вовка Юрія Зонтова підозрюють у хабарництві. 6 квітня його та ще одного адвоката затримали детективи НАБУ на отриманні $100 тис. для подальшої передачі суддям ОАСК. У родича голови суду правоохоронці виявили понад $3,7 млн, €840 тис., 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів готівкою.

Зараз ви читаєте новину «Одіозний Вовк заявив про "иностранное влияние" на Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі