Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2007 10:57

Один із суддів Конституційного Суду відмовився від держохорони

Суддя Конституційного суду України Віктор Шишкін заявляє, що відмовився від державної охорони.

"Загроза судді КС прирівнюється до терористичного акту. Якщо є пряма загроза, то охорона організовується без урахування думки того, кого охороняють, а якщо є лише підозри, то можна відмовитися. Я відмовився - прийшли офіцери відповідного відомства, заповнили бланк відмови", - заявив Шишкін в інтерв"ю "Газете по-киевски".

Водночас, за його словами, суддю КС Петра Стецюка колеги переконали не відмовлятися від охорони. "У судді Петра Стецюка дійсно є реальний привід побоюватися за життя своєї родини. На машині його дружини - викладача Львівського інституту МВС - викрутили частину болтів у колесах. Кріплення інших були ослаблені - так що трагедія могла статися будь-коли", - відзначив Шишкін.

Кажучи про ймовірні відмові брати участь у засіданнях суду п"яти суддів КС, які підписали звернення про тиск на них, він відзначив, що фраза про це в заяві "написана майже на межі фолу".

"Але це не означає, ніби-то ми сказали, що не прийдемо на засідання. Там вказано, що ми не працюватимемо, доки нам не забезпечать умови для роботи. І ці умови - відсутність тиску", - підкреслив Шишкін.

За його словами, на суддів КС здійснюється тиск не лише у формі заяв політиків і політичних демонстрацій, але й "прямий нормативний тиск" з боку Верховної Ради.

"Уночі 2 квітня Верховна Рада ухвалила постанову, де просить КС прискорити рішення цієї справи. Верховна Рада не є суб"єктом конституційного звернення. Вся Верховна Рада - це політичний орган, і схожа ухвала - це політичний тиск", - пояснив він, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Один із суддів Конституційного Суду відмовився від держохорони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути