неділя, 28 липня 2019 17:22

Один із новообраних депутатів зареєструвався у ЦВК незаконно - опублікували докази
6

  Максим Зуєв був зареєстрований на участь у виборах незаконно. Фото: Ракурс
Максим Зуєв був зареєстрований на участь у виборах незаконно. Фото: Ракурс

Кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу", який переміг по мажоритарному округу №207 в Чернігівській області Максим Зуєв, був зареєстрований у ЦВК незаконно.

Опоненти по округу доводять, що він порушив умову про необхідність безперервного 5-річного проживання в Україні, повідомляє "Апостроф".

Журналісти отримали дані прикордонної служби, по яких видно, що в 2016 році Зуєв протягом 237 днів був відсутній на території України. Це є порушенням пункту 1 статті 9 Закону України "Про вибори народних депутатів". 2016-й не може бути зарахований в необхідний 5-річний стаж перебування на території України, і ЦВК не мала права допускати його на вибори.

Анатолій Евлахов, який також балотувався по 207 округу, вже звернувся до Центральної виборчої комісії з вимогою скасувати реєстрацію Зуєва кандидатом в народні депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" вимагає перерахунку голосів на округах, де їхні кандидати програли

На 207 окрузі Зуєв переміг самовисуванця Ігоря Рибакова. Розрив між головними кандидатами на крісло у Верховній Раді склав трохи більше 1,5%.

Відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів України", як тільки подібна інформація надходить до ЦВК, комісія зобов'язана скасувати реєстрацію кандидата. Саме так було з Анатолієм Шарієм і Андрієм Клюєвим. Зняти кандидата з реєстрації можна до офіційного оголошення результатів виборів.

Видання Znaj.ua опублікувало документи, що підтверджують незаконність реєстрації Зуєва і прохання про зняття його з виборчих перегонів.

 
 
 
 
  Фото: znaj.ua
Фото: znaj.ua

Львівський окружний суд ухвалив рішення щодо адміністративного позову кандидатів у народні депутати України по 119 округу Віталія Кравчука та Ореста Кавецького. Судді вирішили, що ОВК має здійснити перерахунок голосів на шести дільницях округу.

Зараз ви читаєте новину «Один із новообраних депутатів зареєструвався у ЦВК незаконно - опублікували докази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі