четвер, 16 вересня 2010 15:52

Одеському губернатору вдасться подолати зростання злочинності?

Одеському губернатору вдасться подолати зростання злочинності?
Заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ вважає, що в Одесі – для подолання іміджу міста як кримінальної столиці – необхідно побудувати ефективну вертикаль влади, яка контролює ситуацію не стільки каральними методами, скільки профілактичними.

Про це йдеться в переданому агентству УНІАН коментарі О.ГОЛОБУЦЬКОГО щодо кримінальної активності в Одесі напередодні місцевих виборів.

"Погіршення криміногенної ситуації в Одесі пов`язане виключно з неефективною вертикаллю влади в місті. Причому йдеться не стільки про неефективність правоохоронної системи, скільки про економічні передумови розвитку злочинності. Високий рівень політичної корупції, залежність влади від бізнесу і навпаки, а також тіньові схеми розподілу комунальної власності і землі – це основні передумови зростання злочинності в Одесі", - вважає експерт.

На думку О.ГОЛОБУЦЬКОГО, єдиним ефективним методом боротьби з цим явищем може стати централізація влади, підвищення ступеня її відповідальності. "Саме такі методи роботи пропагує Одеський губернатор Едуард МАТВІЙЧУК, вдаючись часом до непопулярних, проте дієвих заходів боротьби з корупцією. Можна розраховувати, що після того, як за наслідками місцевих виборів у міськраді буде сформована дієва більшість, подібна централізація влади відбудеться не лише в рамках області, а й у рамках міста", - переконаний експерт.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Одеському губернатору вдасться подолати зростання злочинності?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі