вівторок, 22 лютого 2011 09:59

Одеській ДАІ видали VIP-список автівок, які не можна зупиняти

Одеській ДАІ видали VIP-список автівок, які не можна зупиняти

Напередодні співробітники ДАІ Одеси отримали нові списки з номерами "недоторканних" авто. Зокрема, заборонено зупиняти для перевірки машини прокурора, губернатора, мера, глави обласного ДАІ та інших високопосадовців.

Як розповів один з інспекторів на умовах анонімності, такі списки були завжди і оновлюються з приходом нової влади. Зазначені машини заборонено зупиняти для перевірки документів та стану водія. Навіть якщо таке авто порушує ПДР (крім ДТП), даїшник зобов'язаний цього "не помітити", пише газета "Сегодня".

"Інспектор повинен знати ці номери напам'ять. Якщо чиновники проїжджають повз, співробітник ДПС зобов'язаний віддати честь і забезпечити безперешкодний проїзд. І не дай бог він забуде це зробити! Викличуть на килим до начальства. Якщо інспектор був зайнятий перевіркою і не помітив "шишку", чиновники телефонують в ДАІ - вимагають покарати неуважного", - розповів виданню правоохоронець.

Перше місце в списку - у голови області Едуарда Матвійчука, далі йдуть його заступники. Нижче - мер Олексій Костусєв і його помічники.

Сам мер зізнався, що вперше чує про VIP-перелік. "Дивний документ. Обов'язково поцікавлюся, хто його автор", - сказав він.

Окремо стоять і правоохоронці. Цікаво, що у начальника облСБУ Віктора Кобильчака і глави облУВС - по три іномарки! Перший пересувається на "Лексусі", "Тойоті Лендкрузер" і "Тойоті Камрі", другий - на "Мерседесі", "Тойоті Лендкрузер" та "Тойоті Авалон".

Між тим, в міському ДАІ існування таємного списку визнають, але про його призначення говорити відмовляються. "У будь-якому підрозділі ДАІ є внутрішні, відомчі документи, коментувати які я не буду", - заявила керівник прес-служби міськДАІ Алла Марченко.

Нагадаємо, вже вдруге за останній час одеська ДАІ опиняється в центрі скандалу. Нещодавно в Інтернеті було поширене відео, на якому даїшник з Одеси відмовився спілкуватися українською, яку назвав "тєлячьєй мовой". Сержанта було звільнено, однак активіста, який поширив відеозапис, інші співробітники Державтоінспекції затримали і йому було присуджено 5 діб арешту.

Як повідомлялося, одеським даішникам роздали підручники з української мови.

Зараз ви читаєте новину «Одеській ДАІ видали VIP-список автівок, які не можна зупиняти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі